Sognets Dagligstue Økonomi Arrangementer Bag Sognets Dagligstue Diverse

Sognets Dagligstue, Storegade 1, 1., Thisted
Åbent alle ugens 7 dage kl. 14-17:30
Email:
Telf: 97 92 03 54

sd@sognetsdagligstue.dk

Beretning ved generalforsamling den 14. juni 2021


Jeg vil gerne starte min beretning med at udtrykke min store glæde over den store tilslutning til generalforsamlingen. Mange foreninger har mistet medarbejdere i det forgangne år. Det har vi også, men kun få på grund af alder eller sygdom. I dag er en festdag, vi må lægge mundbind og synge sammen, lidt endnu skal vi holde afstand og vise coronapass.


Beretningen kommer til at handle om aflysninger, restriktioner på vores samvær og tunge dage, men heldigvis også store glæder og oplevelser, der knytter os sammen.


Vi er 46 aktive og 8 vikarer til at passe dagligdagen, og Rikke er den krumtap, der holder sammen på os.


Jeg sad med kalenderen for at finde ud af, hvor mange dage vi havde lukket i 2020. Det blev til 93 dage, altså godt en fjerdedel af året. Vi lukkede og åbnede sammen med cafeer.


Af hensyn til hygiejnen anskaffede vi papirhåndklæder til toiletterne, sprit ved indgang og på alle borde og senere mundbind. Vi skulle forholde os til skiftende forsamlingsforbud ofte med meget kort varsel. Det betød aflysning af sommertur, aftentur i maj, banko, plakataftener og udstillinger.


Heldigvis var der et område, der fungerede hele året, telefonkæden. Tak til Ingrid, som sørgede for, at den aktivitet var levende.


Jeg vil gerne nævne tre udstillinger, som trods alt blev gennemført: Pileflet ved Anne Lise Pedersbæk, Frøstrup, Patchwork ved Aase Kristensen, Nors, og Grøn sløjd ved Carsten Nielsen, Thisted.


Vi havde også tre interessante plakataftener: januar, Fra Thisted til Paris på cykel ved Klaus Madsen og Lene Kold. Min baggrund i Sønderjylland ved Anette Udmark, og Skibsprojektet Andromeda ved skipper Niels Kristensen


Ved generalforsamlingen plejer jeg også at nævne de personer, som vi har mistet i løbet af året. Fire af vore gæster: Frans Eriksen, hans kusine Karen Pedersen, Bodil Kiil og Mulle Madsen. Vi har også mistet Alfred Steffensen, der spillede violin, Tage Andersen, der spillede harmonika, Harald Tandrup (ægtefælle til Inge), Carl Henning Uhrbrand, der i mange år var formand for bestyrelsen og Inga Bjørn, der var med fra begyndelsen, tidligere ejer af Missionshotellet, derfra de hvide håndklæder, som vi sled op. Alle disse ni personer har tilført Dagligstuen historie, som vi vil værne om.


Det var den 23. august Dagligstuen fejrede sin 30-års fødselsdag med kagebord skænket af alle jer – en dejlig festlig dag. Aftenen før festede vi i Kirkecentret med middag, musikalsk underholdning ved de Ked’li fra Silkeborg, festtale ved biskop Henrik Stubkjær og historiske indslag. Det var simpelthen fantastigt, at vi netop på det tidspunkt måtte være max 75 til en fest, vi var 68. Den aften blev virkelig et højdepunkt i dette vanskelige år. Taknemmelighed er det rette ord.


I corona-tiden har vi også haft dejlige oplevelser. F.eks. havde KFUM’s sociale arbejde bevilget et stort beløb til at lyse lidt op for enlige. Hver onsdag ved 11-tiden holdt deres bil med Ballast påtrykt ved Fakta på Kastet. Her kunne man hente en pose med en hovedret, salat og dessert. Og det var meget veltilberedt, så det gav lidt kulør på den dag. Projektet kørte i nogle måneder.


Fra Dagligstuen har vi på forskellig vis forsøgt at holde kontakt med vore enlige gæster. Telefonen er blevet flittigt benyttet, nogle har vandret ture sammen, andre er gået på visit hos hinanden, der er blevet bagt kager og delt påskeæg ud med små hilsner. Alt sammen for at skabe glæde og holde kontakten.


Vi skylder en stor TAK til alle jer, som på hver sin måde har værnet om Dagligstuen og nu er parat til at fortsætte dagene med fornyet engagement. Tak


Kirsten Agger