Sognets Dagligstue Økonomi Arrangementer Bag Sognets Dagligstue Diverse

Sognets Dagligstue, Storegade 1, 1., Thisted
Åbent alle ugens 7 dage kl. 14-17:30
Email:
Telf: 97 92 03 54

dagligstuen.thisted@gmail.com

Beretning ved generalforsamling den 14. Marts 2022


For nøjagtig 3/4 år siden holdt vi den sidste generalforsamling den 14. juni.

Da var vi fulde af optimisme og glæde – væk med mundbind, nu skulle vi tilbage til hverdagene.

Som ugerne gik og vi kom ind i efteråret satte en ny variant af Corona dagsordenen, vi tog mundbind på igen og aflyste besøg af pigekoret i dec., for nu var det børn, der ikke var vaccineret, der var smittespredere. Tiden omkring jul og januar var tunge tider, hvor vi igen mærkede, hvor meget vi har brug for hinanden, brug for samtale. Vi længtes efter den livskraft, der udspringer af at tilhøre et dybere fællesskab.


I slutningen af februar lysnede det lidt, og nu kan vi holde fødselsdage og fejre livets glæder og sorger med hinanden.


I medarbejderflokken er vi ramt af en del sygdom, men vi er stadig 40 aktive, 5 sygemeldte, og Samuel er flyttet (vi kommer til at savne hans klaverspil og hyggelige humor). Ved sygdom har vi 7 vikarer, som vi kan kalde på. Vi er gået i gang med at finde nye medarbejdere, så alle vagter kan blive besat. Telefonkæden har i hele perioden fungeret upåklageligt, Tak til Ingrid for den daglige indsats, der skaber tryghed hos deltagerne.

Vi har den store glæde, at Rikke stadigt trækker i trådene, byder nye velkommen, kræser med varieret bagværk, aldrig er det på tværs for hene at yde en ekstra indsats. Stor tak.

Dagligstuen var lukket fra nytår til den 5. maj. I den tid forsøgte vi ved forskellige aktiviteter at holde kontakt til vore gæster.


Vi plejer at nævne de personer, som er døde i det forgangne år. Det drejer sig om tre gæster: Emmy Andersen, Johannes Enevoldsen og Knud Nielsen. Efter Knuds urnes nedsættelse i juni havde vi mindesammenkomst i Dagligstuen. Vi måtte også tage afsked med tre medarbejdere: Vera Mølvadgaard, Susanne Rask Nielsen og Jørgen Raaby.


Det har været muligt at holde nogle plakataftener: i september fortalte Eskil om Søndre Kirkegaard, i oktober var det Lisa Bremer med ”Hjertets mangfoldighed”, i nov. fik vi nye sider af Johan Skjoldborgs liv ved Svend Sørensen og hans viv.


Vi har haft to ture ud af huset: i maj en strålende aften i Kirsten Kjærs museum, i august en heldagstur til Jegindø og Venø også en meget vellykket tur, der startede med en stor overraskelse for mig: nominering til årets nordjyde. Det resulterede i, at Rikke fik arrangeret en hyggeaften i Dagligstuen den aften, hvor showet foregik i Hjørring. Her kunne alle følge slagets gang på storskærm. Det gav anledning til positiv omtale af vort fælles projekt. Tak for det!

Fra ”Bryggen” er vi to gange blevet kontaktet, fordi de havde overskudsmad, som de ville forære os.

Det betød, dels at vore gæster de pågældende dage fik lækkert restaurants-mad med hjem, dels at julefrokosten i år blev udvidet med delikatesser.


Vi havde i juli et ålegilde sponseret af Sparekassen med optræden af Ole fra Nors. Tanken bag var at kickstarte de foreninger, som havde været lukket under corona.

I løbet af året har vi også haft tre udstillere: dels ”Fotografier fra Vestkysten” af Arne Pedersen, dels Rikkes billeder malet i Dagligstuen, dels Flemming Andersens store billeder.

Banko har desværre ført en skyggetilværelse i dette år, de forretningsdrivende har sponseret fine gevinster, men dels er vi veget tilbage for at sidde tæt i Dagligstuen, dels har medarbejdernes helbred svigtet


I 21 blev Frivillig Fredag gennemført en uge forsinket på grund af storm, men vi havde den store glæde, at Ester Jørgensen, som vi havde indstillet til frivilligprisen fik den

Endelig kan jeg fortælle, at lejligheden er blevet beboet igen af en ung mand ved navn Mathias Pedersen.


Når vi viser Dagligstuen frem til gæster, sporer vi en positiv og undrende holdning. Hvordan kan det lade sig gøre at åbne dørene hver dag i året ved frivillig arbejdskraft? Det er takket være jer, der med imødekommenhed og humør sørger for den gode atmosfære dag efter dag. Nogle påtager sig ekstra opgaver, andre passer vagterne, så alt går op i en højere enhed. Tak for fællesskabet her.
Kirsten Agger